You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 grup yekta kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması ağır nakliye avantajları esenlamaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının gayrı bölgelere yayılmasını çelmek karınin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our kent. Changes will take effect once you reload the page.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) makul durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bu nedenle elan şiddetli bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında müdafaa sağlamaz ve bu nedenle elan düşük bir fiyata sahiptir.

Belirtilen bu devir dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını ifade etmektedir. Fakat bu konuda tetik yürütmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 an bile dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapıları montajı ayrı bir marifet gerektirir. Her ne kadar standartlara ve sertifikasyona elverişli olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da kasa montajında da sertifikasyon aşamasındaki teknik özelliklere amelî, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili dürüst uygulanarak montajlanmalıdır. 

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, istanbul Yangın kapısı fiyatları bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Panik bar sebebiyle dâhilerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı doğru iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde acil çıkış kuruluşlabilir.

 Buna ödenek, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek veya alçaklatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine için

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan kucakeriye kolay girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Report this wiki page